Winx24 :TecnoQueen: Ovaj blog posvećen je Tecni
Winx24
Winx24 on Facebook
Anketa
Kako vam se sviđa moj blog?


TecnoQueen
Linkovi Winx blogova
Linkovi 'domaćih' Winx i ostalih dobrih blogova. 

*WinxBloomMusaSimmers
*WinxClubTeenGirls
*Emo school
*Winx120
*WinxClubBloomMagicEnx
Anketa
Koja vam je Winxica najdraža?


Anketa
Zašto vam je vaša naj winxica naj?


Tecna Sirenix
Anketa
 photo voliteTecnu_16_6_aa_zpsb2321113.png __Volite li Tecnu? __
Anketa
Kako vam se sviđaju postovi bloga?

Tecna Mermaid
Anketa
Koliko volite winx?

Anketa
Jeste li stalni posjetitelj ovog bloga?
Tecna Season 1
Anketa
Što mislite o 5. i 6. sezoni?
Čitajte Winx stripove
Stripovi
winxclubcomics
Glazba - Winx OST
Tags
free counters
Dobrodošlica!


Dobro došli na moj blog. 

Ovaj blog posvećen je posebno Tecni, ali je i o ostalim Winxicama.
Nadam se da ćete uživati...
I ostaviti komentar...

Watch Winx season 7 online HD
Watch Winx Club season 7
(english) in HD
 
Pogledajte najnovije epizode Winx 7. sezone u HD-u na ovom blogu, ili na nekom od ovih linkova. 
1.) KissCartoon Winx Club 
2.) DailyMotion Tecna Ognennaya
Sretan Božić :)
Blog
nedjelja, prosinac 27, 2015


Još nisam odlučila hoću li ovu ideju stvarno provesti u djelo, ali mislim da bi moglo biti interesantno, tako da ću vam je predstaviti.

Radi se o tagovima na Winx24 Facebook stranici. Neću vam posebno objašnjavati što mislim pod 'tag' jer ta riječ ima puno značenja, pogotovo na blogovima, nego ću se pouzdati u to da ćete shvatiti što mislim pod time kad vam objasnim svaki tag zasebno i samu ideju o tagovima na Winx24 fb stranici.

       

Ovaj post bi trebao biti kratak, samo da vam predstavim i malo objasnim tu ideju. Napišite mi u komentarima sviđa li vam se i što mislite o tome. 

Ideja još nije potpuno razrađena, tako da ću vam predstaviti ono što sam do sad smislila.

      

      Ideja je da kroz tjedan uzmemo jednu temu koja nije previše vezana uz Winx, recimo nešto iz biljnog ili životinjskog svijeta, ili neku drugu opću temu, kojoj možemo i ne moramo pronaći poveznicu s Winxom.
     O toj temi bih kroz jedan tjedan, svaki dan ili svaki drugi dan, u obliku igre ili fun-facta, objavljivala po jedan post. Znači svaki tjedan bio bi posvećen nekoj općoj temi, a svaka Winxica bi imala neku svoju temu. Pokušavali bismo pronaći kako i po čemu je ta opća tema povezana s Winxom. Tema čak ne mora biti povezana sa samim Winxom, nego npr. s moćima neke vile. Tako na primjer, jedan tjedan bi mogao biti posvećen bobičastom voću. Voće je povezano s Florom, vilom prirode, tako da bi kroz taj tjedan mogli upoznati jedan mali dio prirode i tako bolje upoznati Florine moći i ono što ona voli i što je zapravo izvor njezine vilinske energije. To je samo jedan od mnogih primjera.

Temu bih izabrala ja, ili bi je vi predložili u komentarima. Ti postovi ne bi bili napasni i trudit ću se da ne budu naporni, tj. neće sad samo ti neki ne-winx postovi biti objavljivani, umjesto Winx stvari.

       

Ovo su prijedlozi tema koje bi se vezale uz svaku Winxicu (i neke druge likove), i njihove moći ili interese.

          Flora - biljni svijet          Roxy - životinjski svijet          Bloom – gradovi i kulture          Tecna - izumi i povijest          Stella - ljepota          Layla - planet Zemlja i svemir          Musa - glazba i umjetnost      Teme su dosta opće i neke se ne poklapaju s moćima vila, ali trebalo je uvrstiti što više toga pod samo sedam vila, a da ne izostavimo ništa važno.

---Tako recimo Bloom, vila zmajevog plamena, ima temu gradova i kultura. Bilo bi  logičnije da pišemo o zmajevima i drugim izmišljenim stvorenjima, no oni jednostavno ne postoje, a znanje o gradovima i kulturama koje zaista postoje, smatram važnijim.
---Tecna, vila tehnologije, ima temu izuma i povijesti. Okej, za izume je logično, ali tu se ne podrazumijevaju samo izumi iz polja današnje moderne tehnologije, nego općenito ljudskih izuma kroz povijest, kao što su pismo, jedrenjaci, telefon i slično. Zbog toga su izumi i povijest povezani i predstavlja ih Tecna.
---Musa kao vila glazbe ima temu glazbe, naravno, no glazba je vrsta umjetnosti, tako da će Musina tema biti umjetnost općenito.
---Za Laylu sam htjela staviti temu oceana tj. vodenih površina na Zemlji, jer je ona vila tekućina, no onda bismo izostavili sve ostale ekosustave. Tako će uz Laylu biti obraćena tema ekosustava, odnosno staništa i prostora na planetu Zemlji, a kroz Floru pojedina biljna staništa i zasebne bilje, a kroz Roxy životinjska staništa i pojedine životinje.
Tako će se pojedine vile zajedno udružiti da vam predstave neki post ili članak.

    

    -- Nešto kao Winx časopis --

     Također sam razmišljala da otvorim poseban blog, ili napravim tag na ovom blogu, koji bi bio sličan kao Winx časopis. U tom novom blogu ili tagu, svaka bi vila imala istu ovakvu temu, o kojoj bi se malo opširnije pisalo na blogu. Cilj takvih postova bi bio da vas upoznamo s onime što voli svaka vila, i da vidimo iz čega to proizlaze njihove moći, ali i da upoznamo svijet oko sebe. Svrha tih postova bi bilo da se i vi i ja malo obrazujemo i sve novo što naučimo da povežemo s Winx, da bude zanimljivije i da lakše zapamtimo.

Ti postovi ne bi bilo jako dugi, opširni, znanstveni i naporni, nego zanimljivi, lagani, s puno slika i zanimljivih činjenica, a naravno sve bismo nekako povezali s Winx, tako da nešto i naučimo.Čisto sumnjam da se očekivali ovako neki prijedlog i da će vam se na prvu svidjeti, ali ako ste čitali pravi Winx časopis od One2Play-a, znate da Winx časopis ne mora biti samo o Winx da bi bio zanimljiv, i ako je poučan ne znači da nije zanimljiv.

       

Znači skraćeno, prijedlog je da otvorimo tagove na Winx24 Facebook stranici i na Winx24.bloger.hr, u kojoj bi svaka Winxica imala svoj tag u kojemu bismo pisali nešto što nije vezano sa sam Winx, nego za opće teme koje se mogu povezati s Winxom i moćima naših vila.

  

Teme za tagove bi predlagali čitatelji bloga i posjetitelji na stranici, ali bih ih ja birala, a mogu ih i ja predlagati.

Još moram odlučiti hoću li otvarati poseban blog za to, ili ću sve pisati na ovaj blog pod posebnim tagom.

Ovo neće postati jedini postovi na ovom blogu, nego će oni biti samo povremeni. Na stranici bih objavljivala svaki tjedan drugu temu, ali na blogu bi to bilo rjeđe jer bi tu bili i drugi postovi.
Sad kad sam vam predstavila ideju koja mi se već dugo mota po glavi, i za koju bih stvarno htjela ćuti vaše mišljenje i dali bi je bilo dobro provesti u djelo, možemo preći na drugi dio posta.

Iako jedno sa zakašnjenjem, a drugo uranjeno, želim vam svima sretan Božić i sretnu Novu godinu, i da se dobro provedete na praznicima :DAko u ovoj godini nista zaboravili Winx i blogove, da ih ni u sljedećoj ne zaboravite ;)

Barem zato što nam u 2016. dolaze nove Winx sezone, i to drukčije nego ove do sada, pa se barm u tom pogledu imamo čemu radovati ;)

        

     Kako provodite praznike?
     Radite li nešto ili se samo odmarate?
Evo, ja imam jako puno posla, sve što nisam napravila preko godine, moram sada preko praznika, tako da i nema odmora. Potrudit ću se malo vremena izdvojiti i za blog, i napisati nešto novo. Trebala bih malo preurediti blog i napraviti novi dizajn, ali ovaj mi se dosta sviđa tako da mi ga je žao mijenjati. Čekam da izađu dobre png Tecna Tynix slike koje bih mogla staviti u dizajn, ili takve slike za anketu.

 

     Htjela bih još puno toga napisati, pogotovo jer tako dugo nisam ništa pisala, ali evo iskreno, mozak mi se osušio i ne mogu se sjetiti ničega poštenog da vam napišem. Zato ću ovdije završiti post, a kada dobijem malo inspiracije, napisat ću 'prazan post' u kojem ću tako neka svoja mišljenja (koja vas ne zanimaju, ali nema veze) napisati, pa da imate neke gluposti za čitati dok ja smišljam nešto drugo i pošteno što ću napisati na blog.Razmislite još o ovoj ideji koju sam vam iznjela na početku bloga. Ovo da otvorimo tagove u kojima ćemo pisati ne vezano za Winx, odnosno da pišemo o nekim općim temama koje bismo povezali s Winx i koje su zapravo povezane s Winx, jer se u njemu ili spominju, ili se moći vila temelje na tome.

Stvarno bi mi puno značilo kada bi mi napisali u komovima slažete li se s tom idejom i što mislite o njoj. Ili možda imate neki drugi prijedlog?

Ako želite, možete i vi pisati o tim općim idejama, pa bismo imali više takvih 'Winx časopisa', ali ja ću otvoriti ili poseban blog za to (pa možemo svi pisati na njemu) ili ću samo jedan tag izdvojiti na ovom blogu.

Još ću razmisliti o tome, ali zato mi je važan vaš odgovor. :)

  

Još jednom, sretan Božić i Nova godina, provedite blagdane s onima koji su vam važni, i lijepo se provedite :)

   By: TecnoQueen
winx24 @ 13:28 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 8, 2015
Ovaj post ima dva dijela, i u svakom su nove slike. U prvom dijelu su stvarno nove najvnovije WoW: World of Winx slike, a u drugom Tynix PNG slike.

Da ne duljim, ovo je nova ekskluzivna službena slika iz WoW: World of Winx.

Vidimo Floru i Laylu u nekoj mračnoj uličici velikog grada, u svojim špijunskim odjelima.
Grafika je drukčija nego u prijašnjoj seriji.

To je sve novo što mogu vidjeti na ovoj slici, jeste li i vi zapazili nešto?

Ako želite pročitati još o novoj World of Winx seriji, pročitajte prošli post (ili nađite tag World of Winx na ovom blogu)


Znam da niste očekivali ovakav post... nisam ni ja. 


     Kad je blog tek počeo, bio je običaj da se stavljaju nove PNG slike na blog, i tako smo se na neki način svi hvalili tko je našao više slika. Prije nije bilo tako lako nači nove slike, pogotovo nove PNG slike. 

     Kao dio tog običaja stavljala sam i Sirenix slike, ali te sam sama nešto rezala i radila PNG-ove. Možete ih nači negdje mođu tagovima. Butterflix još nisam, ali možda ga stavim u ovaj post. 

    

     Ovo su Tynix slike koje sam našla na DeviantArt-u, i to samo PNG slike. Vjerojatno ste većinu već vidjeli i uzeli, ali više ih stavljam kao uspomenu na 'prijašnja vremena' nego zbog samih slika. A ako ih još niste vidjeli, slobodno ih kopirajte (ako možete) ili potražite na internetu. 

     Meni su uvijek bile zanimljive nove slike, pogotovo nove slike novih transformacija da bolje vidimo kako točno ta transformacija izgleda i da zapamtimo sve detalje. Ovdije možete proučiti te detalje i usporediti Winxice. 

     Vjerojatno nisam stavila baš sve slike, iskreno nisam nešto pretjerano ni tražila, ali to bi za sada trebalo biti to. Mislim da još nisu izašle službene Nick slike, tako da su sve ovo Fanmade slike. Neke od njih ću sigurno koristiti u novom dizajnu, samo što mi za to treba neka dobra slika Tecne u Tynixu. Trebaju mi i ostale Winxice u istom stilu za nove slike za anketu. 

     

Da ne duljim bezveze, pogledajte 'nove' Tynix slike. 

Bloom


 
 
 

Stella

 
 
 

Flora

 
 
 

Tecna

  Musa


 


Aisha / Layla

  

   By: TecnoQueen

                     

 

winx24 @ 12:19 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, listopad 16, 2015
 
Ako pratite blogove ili Winx na facebook stranicama, sigurno ste već čuli za novu Winx Club spin-off seriju, Winx Club WOW: World of Winx. 

     Nova serija se od sada službeno zove samo 'World of Winx'. Još od prije znamo nekoliko osnovnih informacija, i ja sam pisala o njima. Nedavno smo saznali nekoliko novih informacija, i što je još bitnije, objavljene su dvije službene World of Winx slike.

     Ove dvije slike su službene World of Winx slike, i prema njima si možemo zamisliti kako će izgledati ova nova serija, i stvoriti neke dojmove i očekivanja. A i da nas uvjeri da će se stvarno raditi još jedna Winx Club serija, u ovom slučaju spin-off. 

Službene slike World of Winx
 
 

  -- Što do sad znamo o World of Winx -- 

- imat će dvije sezone
- svaka sezona imat će 13 epizoda (26 sveukupno)
- epizode će trajati oko 22 minute
- prva sezona izaći će početkom 2016. godina, a druga u jesen 2016.
- bit će objavljena na Netflix mreži
- ciljana publika je od 8 do 12 godina
 : ovo je bila ciljana publika i za prve četiri sezone, a za sezone od pete do sedme je od 4 do 8 godina
- radnja će se odvijati na Zemlji
- radnja je opisana kao 'urbana i metropolska'
 : što znači da će se odvijati u urbanoj sredini tj. u gradu

      

Rečeno je da će seriju zajedno raditi Rainbow i Netflix. Netflix je naručio novu seriju Winx Cluba i objavit će je na svojoj mreži, ali će Rainbow raditi na priči, likovima i svemu ostalom vezanim za radnju.  
     Poznato nam je da bi ova spin-off serija trebala biti za malo stariju publiku tj. stariju nego peta, šesta i sedma sezona. Publika za koju će biti namjenjen World of Winx su djeca od 8 do 12 godina, a za taj raspon godina rađene su i prve četiri sezone. 

     World of Winx potpuno drukčiji grafički izgled i dojam. Također će tu biti i potpuno novi likovi, a ono što je možda i najvažnije, bit će zanimljivije i uzbudljivije, sa zagonetnim plot twistovima kakve nismo vidjeli u dosadašnjim sezonama Winx Cluba. 

Bit će drukčije od svih dosadašnjih sezona, i po izgledu i po radnji, i po samoj izvedbi. 

       

     -- Osnovni opis radnje --

Winxice će se upustiti u tajni zadatak da putuju diljem svijata u potrazi za djecom talentiranom u umjetnosti, sportu, glazbi i znanosti. Ova djeca imaju svoju posebnu vrstu magije, a Winx vile će biti očarane njima, iako ne će trebati drugo prije nego se pojave problemi, i nove i opasne misterije koje će Bloom i ostale Winx vile morati riješiti. 

     Kada sam prvi put čitala opis, promaklo mi je ovo 'undercover journey' tj. tajni zadatak. Zato me jako iznenadilo kada sam vidjela ove dvije nove slike, jer sam si potpuno drukčije zamišljala ideju World of Winxa.  

        

    Radnja se neće nastavljati na sedmu ili osmu sezonu, nego će World of Winx imati potpuno nov i svoj vlastiti vremenski slijed, tj. neće biti ovisan po priči ili događajima o sezonama Winx Cluba. 
    Winx Club i World of Winx biti će razdvojeni svijetovi, svaki sa svojim vremenskim određenjem, i jedan neovisan o drugom. To zapravo i je svrha spin-offa. 

Pogledajte na uvečanoj slici kako će Winxice izgledati u World of Winxu: 
  

* vidimo da je sam dizajn likova drukčiji i da će stvarno serija izgledati drukčije nego sam Winx Club
* nameće nam se Bloom kao neosporivo glavni lik, iako to može biti samo do dizajna slike 
* do izražaja stvarno dolazi onaj pridjev 'undercover' tj. tajni, jer vidimo Winxice u odjelima kakva često u crtićima imaju likovi kad idu na neku tajnu misiju

     Evo iskreno, prvo što sam pomislila kad sam vidjela ove dvije slike bilo je 'Totally Spies'
     Sigurno znate crtani Totally Spies, ili kako je kod nas prevedeno 'Super špijunke'. Ako ga niste gledali, sigurno ste vidjeli na internetu neku sliku toga ili barem čuli za njega. Ali i ako niste, nije važno da znate o čemu se radi, nego samo da pogledate sliku dolje, i vjerujem da ćete odmah vidjeti u čemu je sličnost 'Totally Spies' i ' World of Winx'.  

Totally Spies ili Super špijunke


Winxice će imati uska tamna odjela i ići će na tajne zadatke tj. imati će nekakve tajne misije. Sigurno je mnogima pao na pamet Totally spies kada su vdijeli odjela u kojima su Winxice na slici, ali to ne znači da je Winx kopirao Totally Spies ili da im je uzeo ideju.  

U mnogim filmovima, crtićima, animeima, serijama, stripovima... ženski tajni agenti ili špijunke prikazane su u uskim tamnim odjelima. Tako da ni Winx očito neće biti iznimka. 
Totally Spies je crtani za djecu tako da likovi imaju šarena odjela (a i Winxice imaju neke dijelove u boji). Špijunke se često prikazuju u ovakim odjelima:

  

Sama tema da se Winxice upuštaju u tajne misije od prve zvuči zanimljivo, i ako bude uspješno, mogli bi to dobro prevesti u priču i u sama zbivanja u seriji. 

      

*     Winxice će ići na tajne misije da bi pronašle talentiranu djecu. Da, istina je da ne možeš samo tako doći u neki grad i tražiti neku djecu kako god se tebi svidi. Trebaju ti ideje i planovi kako doći do njih, jer ne možeš samo tako doći do koga kog hoćeš.
*     Ali i ako to neće predstavljati problem, mogao bi ovo biti jedan: od četvrte sezone Winxice su došle na Zemlju i vjerojatno su jako dobro poznate i jaako puno ljudi zna za njih. Pa da bi mogle donekle bezbrižno obavljati svoje misije i tražiti djecu, morat će prikriti svoje identitete.
*     Ili možda u Rainbowu ciljaju na ideju da se Winxice ne oslanjaju toliko na magiju, nego da koriste i svoje druge vještine kako bi riješile neki problem. 

        

To još ne znamo, i malo je glupo nagađati na temelju samo dvije slike i jedne rečenice opisa, i uzimati ta nagađanja za ozbiljno. Tako da neću previše pisati što mislim da će biti u novoj seriji niti kako mi se na prvu čini, jer još nememo dovoljno informacija i zapravo još ni ne znamo kako će točno izgledati. 
 
Jedna od mogučnosti je da je World of Winx stvarno jako nadahnut Totally Spies crtanim, i da bi mogao izgledati ovako nekako. Šalim se, izgled i odjeća im možda izgledaju slično, ali to je taj neki stereotip da ženski špijun ili tajni agent ima takva uska odjela.. pitajte se zašto. 
   


 


     Ovaj post naravno nije bio planiran. Zapravo u zadnje vrijeme kad god pišem post, napišem da post nije bio planiran. To je vjerojatno zato što su zadnjih par postova bile novosti koje sam morala što prije napisati, pa prije toga nisam nikakve druge postove objavljivala. 
     Kad dođe neka novost to me prisili da je napišem, jer je važno, ali opet to bude dosta vremena nakon što saznam za nju. To bi moglo biti zato što nemam previše vremena za pisati postove, iako sam ih dosta već započela i već imam neke ideje.

     U zadnje vrijeme se sve više bavim Winx24 facebook stranicom, i ona postaje sve popularnija. Nije baš jako popularna, ali recimo da ide bolje nego što sam mislila. Nije mi plan bio zapustiti blog zbog stranice, ali mi ona oduzima dosta vremena. Istina je da je lakše par puta na dan objaviti koju sliku s nekom rečenicom nego pisati cijele postove sa puno slika, ali stranica oduzima puno više vremena nego što sam mislila, a to vrijeme, ako ništa drugo, mogu uložiti i u sam blog da ne bude zapušten.Neću prekinuti sa stranicom i neću rijeđe objavljivati (za sada) i neću odustati od bloga, ali mi bude krivo kad toliko vremena provedem na Winx24 stranici, a sam blog ima sve manje i manje posjetitelja i komentara.

U planu mi je napisati poseban post o Winx24 facebook stranici, i dati vam neke podatke i uvide o samoj stranici i tko je posjećuje (naravno ne imena, nego generalno), tako da neću sad previše pisati o tome.  

Još davnih dana obećala sam neke postove, i počela sam ih pisati i razvijati te neke ideje, ali ne znam kada ću ih dovršiti i objaviti. Pogotovo jer prvenstvo imaju novosti, pa onda rađe o njima pišem.

 

Još uvijek nisam počela gledati sedmu sezonu (tj. gledala sam sam prve tri epizode), jer mi se svaki puta srce slama kad pomislim da bih mogla početi gledati. Vidjela sam dosta slika i znam kako izgleda nova sezona, a i neke sam epizode gledala na preskokce tako da znam otprilike o čemu se radi i kakve su Winxice u tome. Svaki pravi pravcati fan trebao bi pratiti svoj najdraži crtani ma koliko god sezona imao i koliko mu se god ne sviđale, ali za mene ova sedma sezona stvarno više nije Winx i ne želim si uništiti onu ideju i doživljaj mog Winxa koji sam zavoljela i voljela. To opet ne znači da neću ili ne želim gledati sedmu sezonu, jer već sam preživjela petu i šestu, nego samo da je još neću gledati.  

 

 To bi bilo sve od ovog posta, ne znam kada će biti novi post i o čemu će biti, jer kad god nešto obečam, dogodi se nešto novo ili neočekivano, i napišem nešto drugo. 

Post je započet 16.10.2015. u 17:16 sati, a završen i objavljen istog dana u 20:29 sati.

By: TecnoQueen winx24 @ 20:29 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Flatch big one
Od 28.07.2010.
free counters
Glasaj za mene
Glasajte za ovaj blog da bude među najboljim blogovima.
Podržite winx na Balkanu...

Arhiva
« » vel 2016
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
winx24
 
Tecna Butterflix
 
Tecna dark Sirenix
Anketa
Kako ste prvi puta došli na ovaj blog?


Sweet Tecna
Anketa
Po vama, dali je ovaj blog popularan?


Brojač posjeta
159262
Tecna
Tecna Smile!
Strelica Tecna
Winx Club - Tecna
copy

Winx24 Facebook page
Anketa
Koliko volite svoju naj winxicu?

Tecna Mythix
Anketa
Što želite za 7. sezonu?


Od - 24.06.2013.
Flag Counter
Index.hr
Nema zapisa.