Winx24 :TecnoQueen: Ovaj blog posvećen je Tecni
Winx24
Winx24 on Facebook
Anketa
Kako vam se sviđa moj blog?


TecnoQueen
Blog na Blogeru:
Anketa
Koja vam je Winxica najdraža?


Anketa
Zašto vam je vaša naj winxica naj?


Tecna Sirenix
Anketa
 photo voliteTecnu_16_6_aa_zpsb2321113.png __Volite li Tecnu? __
Anketa
Kako vam se sviđaju postovi bloga?

Tecna Mermaid
Anketa
Koliko volite winx?

Anketa
Jeste li stalni posjetitelj ovog bloga?
Tecna Season 1
Anketa
Što mislite o 5. i 6. sezoni?
Čitajte Winx stripove
Stripovi
winxclubcomics
Tags
free counters
Novi Winx blog
Novi Winx blog! 
Napokon se otvorio još jedan Winx blog, ali ovaj puta na blogspotu. Otvorite link i posjetite blog, saznajte novosti o sedmoj sezoni i zabavite se :) 
Dobrodošlica!


Dobro došli na moj blog. 

Ovaj blog posvećen je posebno Tecni, ali je i o ostalim Winxicama.
Nadam se da ćete uživati...
I ostaviti komentar...

Sažetci epizoda 14 i 15, sezona 7

Summaries of Winx club season 7
  episodes 14 and 15 

Episode 14 - Tynix Transformation

Pošto su Winxice pronašle svoje čarobne životinjice, otključala im se nova moć. Tynix im dopušta da istraže MiniSvjetove koji podržavaju svaki ekosistem. 

Episode 15 - The Magic Stones

Zmajevi gube svoju moć jer su Vampiri Vatre oduzeli vatru s Pyrosa. Da bi vratile vatru, Winxice i njihove čarobne životinjice odlaze u MiniSvijet Dragog kamenja. 


Obje epizode izlaze 4.8.2015. na Nick Afrika. 

Watch new Winx episodes HD here
Pogledajte najnovije epizode Winx 7. sezone u HD-u na ovom blogu. Ili barem dođite do linkova. 
Najnoviju dostupnu i najnoviju epizodu na engleskom pogledajte pri vrhu bloga, a ostale na dnu bloga :) 
Winx club s7 e10 eng

Winx Club Season 7, Episode 10: Winx Trapped. English 
Winx Club Season 7, Episode 10: Winx Trapped... by shadow_fairy
Tynix
 
Sada znamo što će Winxicama biti potrebno
 kod nove transformacije u 7. sezoni
Tynix.
 
Flora the fluffy ears. Love her very much.
Blog
utorak, srpanj 21, 2015
 
   Znamo svi da je Nickelodeon kupio pravo na Winx Club od Rainbowa, i da oni zajedno rade na produkciji pete i šeste sezone Winx Cluba. Plan je bio približiti europski crtić Winx, koji postaje sve popularniji, Američkoj pubici. Amerikanci su mogli pratiti 4Kids dub Winxa, ali on je davno prestao s emitiranjem, i sada je Nick želio novim fanovima predstaviti drukčiji i novi Winx Club kako bi postao još popularniji, i naravno, kako bi mogli zaraditi na tome. 

 

Koliko god vam se nove sezone sviđale ili ne sviđale, ne možemo zanemariti da 5. i 6. sezona ipak jesu dio Winx crtića, iako se mnoge stvari razlikuju i iako su ove nove sezone rađene za puno mlađu publiku nego prva, druga, treća i četvrta sezona koju je radio samo Rainbow. 

Rai je prodao svoja prava na Winx, tj. dogovor je da Rai i Nick zajedno rade nove sezone, ali Nick ima jako veliku moć u odlučivanju oko toga. 
Nickova licenca je samo za petu i šestu sezonu, a sedmu radi samo Rainbow. 


Nick je prvo krenuo sa sažetcima svih epizoda 1. i 2. sezone Winxa. Puno veća pozornost posvećena je 1. sezoni u kojoj je pažnja na Bloom i kako je ona upoznala svoje moći i otkrila da je vila. 
2. sezona ima samo jedan Special koji služi samo da bi gledaoci znali kako se Layla (Aisha) pridružila vilama i tko su pixiji. 

              

     --- One-Hours Specials --- 

Sažetci prve i druge sezone službeno se zovu One-Hour Specials i svaki traje po sat vremena, tj. 45 minuta. 
Sveukupno ih ima 4, i to su:

 1. The Fate of Bloom .......... Bloomina sudbina 
 2. Revenge of the Trix ........ Osveta Trixica 
 3. The Battle for Magix ....... Bitka za Magix 
 4. The Shadow Phoenix ....... Feniks sjene

Nick je napravio te Specialse tj. sažetke da bi se Američki fanovi koji nisu na svojoj televiziji mogli gledati cijele Winx epizode, se mogli upoznati s likovima i radnjom.  

Treća sezona nema svoje sažetke, nego su puštali sve cijele epizode na Nickolodeounu, ali sa novim glasovima koje imaju u petoj i šestoj sezoni. U Nickovoj 3. sezoni skoro sve je isto kao u Raiovoj, samo što su promjenili glasove, a i neke stvari u dijalogu su izmjenjene. 

  ---- Pogledajte ovdje ---- 

Watch Winx Club one-hour Specials 

Iako ste neki ovo sigurno gledali i znate sve o tome, možda se nađe netko tko još nije, pa evo, može ovdije pogledati.
Videji su na engleskom. Mislim da su ovi speciali prevedeni i na hrvatski, ali nisam sigurna. Potražit ću ih jednog dana i staviti na blog. 

          1. The Fate of Bloom

     

          2. Revenge of the Trix

  

          3. The Battle for Magix

 

          4. The Shadow Pheonix

 


 


        -- Neke promjene -- 

     - Prva transformacija - 

Prva Winx transformacija u Rai-ovom talijanskom originalu nema svoj poseban naziv, ali su je fanovi nazvali Magic Winx ili Magični/Čarobni Winx jer to vile govore prije nego se transformiraju. 

Nick je tu prvu transformaciju preimenovao u Charmix. U Raiovom originalu Charmix je naziv za dodatak prvoj transformaciji u 2. sezoni. 


 RAI 1. sezona            NICK Specials        RAI 2. sezona  
     Magic Winx            Charmix                   Charmix


  
Rai i Nick istu transformaciju, onu prvu, zovu različito. Nickov novi naziv za nju je Charmix, a Rai je još prije koristio naziv Charmix za dodatak transformaciji u 2. sezoni. 

     - Stellin Sceptor -

 

Jedna od največih promjena je Stellin Sceptor tj. štap. Za tu promjenu vjerojatno nema neki poseban razlog nego su ga promjenili samo zbog estetike, tj nije im bio lijep Stellin stari štap pa su joj napravili novi. 

 - Prije transformacije - 

 

U Raiovoj verziji Winxice prije transformacije samo kažu naziv transformacije i transformiraju se. Ne sakupljaju se sve na jedno mjesto niti rade određene poze. U Nickovim specijalima kao i u Nickovoj 5. i 6. sezoni, prije transformacije Winxice se sve skupe na jedno mjesto, naprave određenu pozu, zasvjetle, i zaderu se ime transformacije. 
To je velika razlika jer u originalnoj verziji toga nema. 


     - Odjeća - specials

U Nickovim Specialima koji sažimaju 1. sezonu, Winxice imaju odjeću kakvu u originalu imaju u 2. sezoni. A neka druga odjeća je izmjenjena. 

 

    Rai season 1                              Nick special
  
 
 
  

Rai season 1                               Nick special
  

U Nickovim specialima koji sažimaju 1. sezonu koriste odjeću koju Winxice nose tek u 2. sezoni. 

     - Transformacije - 

    Ako ste gledali originalnu Rai-ovu 1. i 2. sezonu Winxa (bilo je na našoj televiziji puno puta) sigurno se sjećate obične, one prve Winx transformacije. Ona nema svoj poseban naziv u Rai-ovoj verziji, tako da su je fanovi jednostavno nazvali 'Magic Winx' ili prva transformacija. 

Usporedba Rai i Nick prve transformacije:Bloom
 
 


Flora
 
 

Stella
 


Tecna
 
 

Musa
 
 


     - Opening - 

     Nick je za ove specijale napravo potpuno novi opening tj. počinjanje sa novom animacijom, kakva će se koristiti i u petoj i šestoj sezoni, i koju će Rainbow nastaviti koristiti u 7. sezoni 

  

     Meni se ovaj opening čak i sviđa, samo što ima malo previše blještavila i svjetline koja blicka u oči.. Bilo bi čudno da su iskoristili stari opening ili ga preradili tj. preanimirali, a i onda bismo rekli da Nick uopće nije kreativan i da ne može sam smisliti opening za Winx. Kada sam prvi puta pogledala ovaj opening, svidio mi se, i zbog njega sam imala ogromna očekivanja od ovih speciala. Specijali su još i dobri, ali taj dojam mi je ostao i za očekivanja za petu sezonu, a ta očekivanja su potonula na dno mora. 

   Pošto su specijali bili donekle u redu, imala sam dosta velika očekivanja za petu sezonu, koju je isto radio Nick, i za koju se koristi ista animacija. Nick je u potpunosti srušio sva moja očekivanja i napravio prebebastu i prešarenu petu sezonu. Kasnije će i šesta sezona biti slična, a Rainbow će u sedmoj sezoni pokušati slijediti iste stope.  


  

     - Odjeća - season 5 and 6 

     Sigurno znate za Winx lutkice, možda i imate koju, ili ste je htjeli imati. Da recimo imate firmu koja proizvodi igračke, i to po likovima iz crtića, dali bi stalno radili i prodavali iste igračke, ili mislite da bi više zaradili kad bi imali puuno raznovrsnih igračaka. 
    Recimo, radite igračke likova iz crtića, taj crtić ima recimo 6 glavnih likova. Vi možete napraviti tih šest lutkica, za svaku u jedoj odjeći, a možete napraviti i tih šest lutkica, ali da svaka ima mnogo različite odjeće, transformacije, dodataka... I tako za svih šest likova.. Pa to je jako puno lutkica.. I vi ćete puno zaraditi, pogotovo ako se ta odjeća pojavljuje u crtiću, i ako te likove male curice vole, jer male curice imaju tu neku moć da nagovore mamu da im kupi 'onu Barbiku iz crtića, Bloom'. 

 

     To već počinje u 4. sezoni, ali najviše dolazi do izražaja u petoj i šestoj, a i vidim da se nastvlja u 7. sezoni. Za skoro svaku epizodu ili svaku novu misiju, Winxice imaju novu odjeću. Winxica je šest, ponekad plus još Roxy i plus Daphne, to je osam. A tu su i specijalisti i Trixice. 

     U Nickovoj petoj i šestoj sezoni, Winxice imaju jako puno različite odjeće i stalno je mijenjaju. To nije problem sam po sebi, ali je to ipak previše. U prvoj, drugoj i trećoj sezoni, imale su skoro stalno istu odjeću. To isto nije potpuno realno jer ljudi ne nose baš svaki dan istu robu. Ali u crtićima se uvriježilo pravilo da jedan lik uglavnom uvijek nosti isto, ili vrlo slično. I tako je u dosta crtića, i animea. 
     Toliko puno odjeće i različitih dizajnova stvarno je previše, pogotovo kada se ima tako puno likova. 

          
Na taj način, ne samo da se male curice uče da kupuju lutkice i ostale stvari s likovima iz svog najdražeg crtića, i da žicaju roditelje, nego se uče i da stalno kupuju novu odjeću i da im ovo što imaju nije dovoljno. Zato sam ja toliko protiv Nicka i nimalo mi se ne sviđa to što su napravili od Winxa. 

Uglavnom, u petoj, šestoj i sedmoj sezoni Winxice imaju jako puno različite odjeće koju stalno mijenjaju, i skoro nikad isto ne oblaće dva puta, nego je to sve odjeća za samo jednu misiju. Tako nije bilo u priješnjim sezonama, negu su imale jedan do dva kopmleta koje su stalno nosile, i neku odjeću za posebne prigode. 
 
Sve Winxice imaju vrlo sličan komplet odjeće. Dizajn je skoro isti, samo su boje i neki detalji promijenjeni. Tako sve Winxice izgledaju skoro isto. I tako u skoro svakom kompletu odjeće. 

    

     Tu se potpuno gubi osobnost vila. Dobro, možda ćete reći da odjeća ne mora nužno izražavati osobost lika, ali mi crtić gledamo, i prvo što vidimo je kako lik izgleda i kako je odjeven, i prema tome stvaramo dojam o njemu, a tek onda ga upoznajemo tj. saznajemo kakav je i kakva je njegova osobnost. Kada su svi likovi vrlo slično obućeni, dobivamo dojam da su i sami vrlo slični. 

     U prve četiri sezone, Winxice su imale potpuno različite osobnosti i svaka je bila posebna na svoj način, i imala je točno prepoznatljive karakteristike. U petoj i šestoj to se gubi i postaju sve sličnije. Em izgledaju slično em se ponašaju slično. Na kraju ispada da su sve iste.      - Pixiji - 

O pixijima u petoj sezoni napisala sam dosta opsežan post, tako da sada neću previše pisati o tome. 

Post o zamjeni pixija: "Koga su nam to zamijenili"

     U Nickovim specijalima, Pixiji se pojavljuju normalno kao i u Raiovoj originalnoj verziji, i isti pixiji se povezuju s istim vilama kao i u originalnim epizodama. Bloom i Lockete, Stella i Amore, Flora i Chata, Layla i Piff, Musa i Tune i Tecna i Digit. 

 

Rai season 2 and 3 
  
Tecna i Digit                                    Tecna i Caramel 
  
Musa i Tune                                    Musa i Cherie 

    Iako su Digit i Tune prisutne u specijalima, i povežu se sa svojim vilama, one su zamijenjenje u petoj sezoni, i na njihovo mijesto dolaze pixiji iz crtića PopPixie, Caramel i Cherie. 
O tome pročitajte više u postu čiji sam vam link stavila gore. 

  


     - Animacija -

Animacija koju je Rainbow koristio za prve četiri sezone Winx Cluba je puno drugačija od one koja se koristi u specijalima, i petoj, šestoj i sada sedmoj sezoni. 

Za prve četiri sezone (Rainbow) koristila prvo rukom crtana, i naknadno kompjuterski dorađivana animacija. Samo je prva epizoda četvrte sezone imala drukčiju, CGI, animaciju, i zadnja epizoda četvrte sezone više je nalik na strip, comic-book-like-animation. 

 

specijalima, petoj i šestoj sezoni (Nickelodeon) i sedmoj sezoni (Rainbow) koristi se direktna kompjuterska CGI animacija. 

Seasons: 1.,2.,3.,4. - Rainbow - rukom crtano
Seasons: 5.,6.,7., specials - Rainbow i Nickelodeon - somputer CGI

 

     Kada gledate Winx, ili bilo koji drugi crtić/anime, sjetite se da je sve scene i zapravo sve, netko trebao osmisliti, režisirati, i naravno nacrtati - bilo rukom, bilo kompjuterski. Znači, jako puno ljudi imalo je jako puno posla oko toga. Ali naravno, to ne znači da će na kraju sve ispasti dobro i da će vam se svidjeti, ali možemo barem uvažiti njihov trud. Naravno, ne treba uzimati zdravo za gotovo sve što nam se servira, ali  možemo barem imati na umu da je netko potrošio svoje vrijeme da napravi nešto, što mi sada gledamo. Dobro, oni svi dobivaju plaću za to, ali ipak su neki ljudi to osmislili, nacrtali i napravili. 

 

Sada ću vam staviti slike Winx concept art iliti storyboard, da vidite kako se crta, planira i animiraWinx Club (a i drugi crtići). Nisam htjela baš previše pretjerivati sa slikama, negu ću možda jednog dana napraviti post baš posebno za concept art i storyboard slike. 

    Usporeditde animaciju prve četriri sezone, i onu od pete pa nadalje. Sad ćete me možda loviti za riječ i reći da je i peta sezona crtana rukom a ne kompjuterski. Da, neke stvari, osnovne bazične stvari moraju biti crtane rukom jer kako će drukčije animator znati što i kako treba animirati. Ali u prve četiri sezone SVE je crtano rukom, prebacivano na kompjuter i dorađivano, tj. animirano da se likovi miću. A u Nickovoj verziji su samo osnove nartane, a ostalo je sve CGI kompjuterska animacija. 

   -- Winx Club concept art and storyboards -- 

Season 1 
 
 


Season 2 
  
 
 
 
  

 
Season 3 
 
 


Movie 1: Secret of the lost kingdom
 
 
   
 

Season 4   

 
 
  
 
  
   

  
 
 
 
 
 


Season 5 
  
  
 
 
  
   
 
 
 
 
 
 
   
 
  
 
 

    Mislim da su ove slike jako važne. Pogledajte koliko je to, rukom crtanih, storyboardova. Tj. koliko su se neki ljudi trudili da toliko toga nacrtajju i ispaniraju što će biti u kojem panelu, i kada će se prikazivati. Meni se to čini kao puno posla. Jako puno posla.

  
  


Za prvu, drugu, treću i petu sezonu stavila sam skoro pa sve concept art slike koje sam uspjela nači, a za četvrtu sam našla toliko puno, da ih nisam mogla sve staviti. Zato, ako vas zanima i želite vidjeti još concept arta i storyboarda od četvrte sezone, kliknite na ovaj link: santiroig.wordpress.com/storyboard/ Ima i jedna preočita i preogromna razlika u animaciji koju još nismo spomenuli. U petoj i šestoj sezoni koristi se 3D CGI animacija, tj. dijelovi epizoda su u 3D-u
Sa Winxicama u 3D-u smo se susreli i prije, u prvom i drugom Winx filmu, ali ta 3D animacija je dosta drukčija.  

  


Prva slika je 3D CGI iz pete sezone, a druga je običan 3D iz prvog filma. 
Na ovim slikama se i ne vidi previše ta razlika, ali znat ćete ako ste gledali petu ili šestu sezonu, i prvi ili drugi Winx film. 3D iz filmova puno je nježniji, i hm, kako bih to opisala.. elegantniji. A u petoj i šestoj sezoni je nekako grub, elastičan i rastezujuć.. 

 

  Ovu gore sliku sam napravila kada je trebao treći film izaći (kojeg radi Nick), i vjerojatno ste je već vidjeli, ali mislim da je dobra za usporedbu, da vidimo kakva je animacija bila u drugom (Rai) i u trećem (Nick) filmu. 
  Prva slika i ova ispod nje su iz trećeg filma, a druga je iz prvog a zadnja iz drugog filma. 

  

     Na prvi pogled, i kada se gledaju samo slike, animacija pete i šeste sezone izgleda jako llijepo, zapravo predivno. Ali treba gledati i kako se likovi miču i kakve izraze lica imaju, a to nije lako prikazati na slikama, pogotovo jer treba usporediti s ostalim sezonama i drukčijom animacijom. 
U ovoj novoj CGI animaciji, Winxice izgledaju nekako labavo, tj. labavo se kreću i glave im nekako vrludaju, zapravo ne samo glave nego svi dijelovi tijela. Ali to treba vidjeti baš u epizodama, jer na slikama izgleda savršeno

  
  

    Meni se posebno ne sviđa što se Winxice, a i ostali likovi stalno smješkaju i imaju neki veseli izraz lica. Tj. čak i kad su ozbiljne ili kad plaću, imaju taj neki radosni izraz lica. To je u redu ako je crtić za skorz malu djecu, jer ne želimo da nam likovi budu tužni, ali radnja sama po sebi i odnosi među likovima nisu toliko za malu djecu, i nije primjereno da se u nekoj ozbilnoj situaciji likovi stalno smješkaju. 
U toj novoj animaciji nisu dobro pikazani osjećaji, oni pravi osjećaji. Nekako imaju bezosjećajne izraze lica, tj. samo radosne i to je to, nema drugih emocija, čak i kad su ljute ili tužne, to traje koju sekundu i onda opet imaju ogromne oči i smješkaju se. 

  

Season 4 
 
 

Season 3 
   
   
 
 

Season 2 and 1 
 
    
 
 

Istina, možda sam malo pretjerala sa slikama, a i vi sigurno već znate kako izgeda animacija u svim sezonama Winxa. O sedmoj sezoni neću posebno pisati, jer je još nisam gledala.
Ali sedmu sezonu animira Rainbow, sa istom CGI animacijom kakvu je koristio Nick, i još ne znamo hoće li biti dijelova sa 3D CGI animacijom. 

Na gifovima bi se vjerojatno bolje vidjela animacija, ali u zadnjem postu sam imala nešto problema s njima, tako da ću ih staviti na kraj posta s linkovima da ih otvorite, ako vam se neće prikazati odmah na blogu. (To ću naknadno). 
 
Ovaj post sam počela pisati još prošle godine, tj. 2014. godine, na datum 27.8.2014., a sada je 16.7.2015. Post još nije gotov, tako da ga danas neću objaviti, a ne znam kad budem. Možda ga završim sutra, možda prekosutra, možda sljedeći tjedan, a možda sljedeće godine. To ćete saznati kad pogledate na koji je datum post objavljen, a možda još i dopišem nešto. 

 
Tema posta je totalno zastarjela i zakašnjela, to znam. 

Važno: post koji sam originalno napisala, bio je još dvostruko duži, ali kako sam pisala i spremala, tako mi se sve više i više brisao. I izbrisalo se pola posta. Stvarno je jaaako puno toga bilo, napisala sam svo svoje mišljenje o Nickelodeonu i što je napravio od Winxa, ali evo očito se to izbrisalo :( Stavila sam još dosta slika i gifova, ali i to se izbrisalo. Sada se ne mogu sjetiti što sam sve pisala, tako da ću to možda nekom drugom prilikom napisati. Vidite kako je nepouzdano pisati nešto direktno na internet i objavljivati. Trebala sam pisati u word ili u svoju bilježnicu, pa mi se ne bi tako lako izbrisalo. Stvarno mi je jako žao što je to nestalo, jer stvarno sam jaako puno toga napisala i iznjela skoro svo svoje mišnjenje o Nicku i Winxu. Post je trebao biti dvostruko duži nego što je sad, ali evo, sad ću završiti i objaviti ovako kako je. 

   By: TecnoQueen 
  
 


winx24 @ 13:30 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 15, 2015
 
Kako bih samu sebe prisilila da konačno napišem neki post, započet ću ga i ostaviti objavljenog na blogu; tako da mi bude žao što sam objavila nedovršen post i da me to prisili da ga završim. 

Evo, sad znate koji će biti naslov posta, ali još ne znate o čemu će točno biti wahaha. Tj. ne znam ni ja još točno što će biti, i što ću pisati.

     Znam da bih trebala staviti hrpu nekih slika, ali mi ih se ne da upoladat jer mi to uzima previše vremena, a i dok ih ja nađem jooj.
     I trebala bih staviti videje tj. epizode 7. sezone, ali evo baš su ih neki dan maknuli s DailyMotiona, tako da moram vidjeti ima li ih igdje drugde. I moram napisati kako mi je žao sto još nema epizoda na engleskom.

 

     Ne želim gledati ove epizode na grčkom i hebrejskom, jer znam da mi se kasnije neće dat gledat sve ispočetka na engleskom, pa ću čekati da izađe na engleskom. Zato ne ću moći pisati prave i poštene postove o 7. sezoni jer ni sama ne znam što se događa. Znam onako površno. I još nisam gledala 6. sezonu tako da nemam ni pravo nešto previše govoriti o tome.
Trebala bih se napokon baciti na posao i završiti s gledanjem 6. sezone pa da barem znam što pišem na blogu, ehh.  

     Sad ću staviti neke slike da post ne izgleda prazno i da onima koji neće pročitati moje gluposti izgleda kao da znam o čemu pišem.  

 

     Iskreno, jako bih htjela napisati novi post, ali ne mogu dugo sjediti za kompjuterom jer će mi oči ispasti, a meni uglavnom treba cijeli cijelcati dan da napišem post, a to je cijeli dan buljenja u ekran. A nekad tj. dosta često mi i više dana treba, jer volim da sve bude presavršeno, a nije, pa trebam jako pazit i onda opet sve popravljat.
     A to mi se i ne ispati jer nema puno ljudi koji čitaju.  Ali bit će ih još manje ako ne pišem ili ako pišem glupe postove, tako da moram pisati i održavati blog. Tako da nemam izbora haha. Nadam se da ni vi nećete zapustiti svoj blog zbog slabe posjećenosti ili jer vam se neda pisati. Evo, napokon nam se otvorio još koji Winx blog, pisala sam o jednom gore u htmlu. 

 

     Evo, sad sam se sjetila da one epizode 7. sezone što sam stavila u html-e ne rade i da ću ih morati mijenjati. To mi se čini baš kao dobra ideja, da se može na blogu tako pogledati najnovije epizode. Kako se vama čini? Oni koji nisu previše u toku ili im se neda tražiti, ili ne mogu naći, mogu doći na blog i pogledati najnoviju epizodu. Što to nije dobro?
     Ali sad su maknuli te epizode s DailyMotiona i moram ih ponovno tražiti. A dobro ajde budem. A možda u međuvremenu dođu i na YouTube pa sve bude lakše. A možda dođu i na engleskom pa će još više ljudi htjeti pogledati.

Joj, sad će mi biti žao obrisati ovaj post kad budem pisala novi, hm, hm, možda ostavim ovaj čisto za uspomenu pa započnem novi. Ali onda ovaj gubi smisao. Hm, što čemo sad. Eh, ne znam, saznat ćemo kada dođe vrijeme za to [Digimon reference].

 

     Možda se pitate zašto stalno objavljujem neke anime gluposti na Winx24 facebook stranici, i zašto ne objavljujem nove slike tj. slike iz novih epizoda. Ovo za nove epizode saznali ste ako ste pročitali prijašnji tekst u ovom postu, a ako poznajete ovaj blog barem malo, trebali bi znati da autor blog (ja :P) jako voli anime, pa onda na svojoj stranici objavljuje ono što nju zanima i što voli. Tj. jednostavno se ne može oduprijeti porivu da vas zatrpa s nečime što nju zanima i da vas upozna s time, s nadom da će se i vama barem malo svidjeti ili da ćete se upoznati s time. Ili samo prepoznati taj anime kad dođete u priliku da vas netko pita dali znate neki anime ili kada vidite tako neku sliku da vam padne na pamet "Joj pa ona s Winx24 je stalno objavljivala neke takve slike, da, da, sječam se, dosadna je bila" 

  Evo, otvaram natječaj.
Probajte nekako pogoditi kako se zove ovaj anime?

     To je jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih animea, znači dosta je star, ali je doslovno začetnih i početak animea i večine žanrova koji danas postoje u anime industriji (uz malo pretjerivanja). Da tog animea nije bilo, ne bi bilo ni Winxa, jer bez ovog animea ne bi bilo Sailor Moona (ili barem ne bi bio tako popularan) a svi naravno znamo da je Sailor Moon poslužio kao inspiracija za Winx i da ima jako puno sličnosti s njime. 
     Na ovoj prvoj slici je glavni lik (ovaj u crvenom, po kojem je i nazvan anime) a ovaj drugi, u žutom je moj najdraži lik, koji je... jednostavno odličan lik.. morate pogledati anime da bi znali, tj. ne morate, nego barem znati koja je radnja i pogledati neke scene s njim. Čak sam i stavljala nešto na stranicu, ali imam neki osjećaj da vas ne zanima to previše, ali nema veze, imat ćete vremena upoznat se s ovim odličnim likom. :D  Jaao ja sam totalno skrenula s teme. Ali koja je uopče bila tema... nešto Winx, sedma sezona, novi post... Da, da se prisilim da napišem novi post. A sad je gotovo, sad kad sam stavila ovoliko slika i napisala ovoliko teksta, ne vjerujem da ću izbrisati ovaj post, nego ću započeti novi. A to bi trebalo biti što prije.
Ne vjerujem da se sjećate svega što sam pisala gore, jer se ni ja ne sjećam, ali odgovorite mi ako sam vas išta pitala. I obavezno probajte nači nekako nako se zove ovaj anime, možda bude neka nagrada, a možda i ne.

     Nadam se da vas nisam previše zamorila s ovim postom, i da vam ga nije bilo naporno čitati, i da ste se bar malo nasmijali. Meni se iskreno nebi dalo čitati ovolike gromade teksta koje nemaju smisla, ali eto, čestitam onima koji jesu. Možda još stavim koju sliku da post izgleda zanimljivije i čitkije. Ali to možda ne bi bilo pošteno jer post i nije toliko zanimljiv.  Htjela sam još pitati, dali bi se složili s time da napišem post o ovom animeu čije sam slike stavila gore i o kojem sam malo pisala (pogodite kako se zove), iako i nije baš sličan Winxu, i vjerojatno vam se ne bi toliko svidio jer, em nije za djecu, em ima scena koje nisu za djecu, em općenito niste upoznati s animeima (možda neki jesu) pa vam ne bi bilo lako pratiti.
Sad bih ja još pisala hrpu stvari o tome, ali evo suzdržat ću se. 

     Trebala bih napisati nešto o Winx da vam odvučem pažnju. Ali što, joj ne znam, sad mi je žao što nisam gledala 6. sezonu. Ali evo budem, i to ću nazvati "Winx watching rituals", jer kad sam ja u pitanju, gledanje Winxa uvijek mora biti drukčije od gledanja bilo čega drugog, i pračeno nekim ritualima, tako da se gledanje Winxa samo pretovi u ritual. Heheh, ne znam kako vam to zvuči, ali tako je. Gledanje animea je obično, a gledanje Winxa se pretvara u ritual. Ne znam jel znate što je ritual... a saznat ćete, a imate i google. Goolge sve zna. Pitajte ga.  

Must.post.this.cant.resist.must.post.oh.wathever.
 [gif]
Nemojte me zadavit, znam da sam dosadna s tim klizanjem (znate o čemu pričam ako ste bili na Winx24 facebook stranici ovih dana, a možda objavim i još nešto vezano za to, wehehe) 

Ovaj gif otvorite na svoju vlastitu odgovornost [gif] 
     Možda ipak nisam trebala staviti taj gif, možda sam mogla naći neki bolji. Možda ću vas sad u potpunosti odgovoriti od toga da barem mislite da je ovaj anime ok, ili da bi mogao biti ok. Joj, ako još niste, ređe ne otvarajte taj gif. Ali ako vas baš zanima, onda ajde slobodno, ali možda i nemojte. A zapravo, nije ništa strašno. Čega sve ima na internetu i što ste sigurno do sad već vidjeli (Tom i Jerry i ostele gluposti) ovo i nije tao strašno. Ja samo dramatiziram bezveze. 

Okej, evo prestajem, napisat ću nešto vezano za Winx. Evo slika. 
 

Nemam više inspiracije, tako da prestajem s pisanjem. Dali se ovo može nazvati postom? Jesam možda trebala odustat prije nego sam počela s pisanjem? Ah sad je gotovo. 

Uglavnom, smisao posta je izgubljen, ali mu svrha i dalje ostaje... nekako ću se prislilit da napišem novi post, koji bi trebao biti vezan za 7. sezonu. 
Ili imate neku bolju ideju? Dajte mi neke prijedloge ako ih imate. 
 [gif]

Napokon je gotov post, slike sam stavljala uz put, i sad još moram fontove srediti i podebljati neke stvari da se vidi gdje što piše. Evo jedna slika, meni se sviđa :P


   By: TecnoQueen 

 

P.S. Bilo mi je dosadno pa sam tražila neke gifove, koji su dosta zanimljivi, pa ću ih staviti ovdije, čisto da vas gnjavim.

[gif]
[gif]
  [gif]
[gif]
 [gif]
[gif]
[gif]
[gif]
 [gif]
[gif]
[gif]
[gif]  
[gif]
 [gif]

Ovaj mi je najdraži:
 [gif]
 [gif]
[gif]
[gif]
 [gif]
 [gif]
[gif]
[gif]
[gif]
[gif]
[gif]
Ovaj mi je isto jako dobar: 
[gif]
[gif]
Ovaj je isto smiješan hehe: 
[gif] 
[gif]
[gif]


Okej, okej, evo jedna za kraj :) 
[winx gif]

Meni se neki od ovih gifova ne otvaraju, pa da ne budete uskračeni za ljepotu koju prikazuju, stavila sam vam linkove, ovakve [gif] pokraj svakog gifa, pa da možete utežiti svoju žeđ za znanjem klikom na taj link :)  

winx24 @ 11:15 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
petak, lipanj 5, 2015
  

Imam jednu, pa... dosta dobru vijest. 
Pošto uvijek kukam kako nemam vremena pisati duge, a ni kratke postove (ne volim kratke), odlučila sam napraviti Winx24 Facebook stranicu, da bih vas mogla svakodnevno na fejsu zatrpavati Winx slikama, brzinskim novostima i stvarima vezanim za blog. 
Pošto mi nije dovoljno da vas gnjavim jedva jednom mjesečno s nekim postom, tu je ova novootvorena Facebook stranica, da se svaki dan možete sjetiti Winx24 bloga i da ne zaboravite na njega :D 

          

Ideja je bila, pa svaki dan sam na fejsu, kao i većina vas, i uvijek imam vremena bezveze gledati slike i statuse, pa sigurno imate i vi, pa ako vam natrpam news feed sa Winx24 stvarima, sigurno ćete barem nešto vidjeti, a možda vam se nešto i svidi. 

Hehehe, ajde, šalu na stranu. 
Ali poantu ste shvatili, otvorena je Winx24 stranica fa Facebooku
Ako vam se sviđa ovaj blog, i želite znati što se događa s njim, i vidjeti neke slike koje na drugim Winx stranicama nećete vidjeti, lajkajte i Winx24 stranicu. 

        Winx24 na Facebooku [link] 

 
  

To je službena Winx24 Facebook stranica. 

Sad ćemo malo za ozbiljno. 
Na toj službenoj Winx24 Facebook stranici objavljivat ću puno češće nego na blogu, jer je puno lakše i prikladnije na fb stranici napisati jednu rečenicu i staviti neku sliku, nego pisati takve postove na blogu. Objavljivat ću skoro svakodnevno, ali ću se truditi da ne bude više od dva posta na dan, da vas ne prenatrpavam. Ali ako budemo igrali neke igre ili ankete, sigurno će biti malo više nego dva posta dnevno. 

Ajde da kažem što ću zapravo raditi i objavljivati na toj stranici. 
Stranica je zamišljena kao, da baš to, službena Winx24 Facebook stranica. Da sada ne pišem rečenice koje bi i meni bilo dosadno čitati, stavit ću natuknice.       - Što ću objavljivati na
              Winx24 fb stranici - 


- novosti vezane za blog 
  : kada će doći novi post
  : natuknice za pogađanje što bi
    mogao biti novi post
  : zašto tako dugo nema novog posta
  : koji su planovi za sljedeće postove
  : ako me duže vrijeme neće biti na blogu
  : promjene dizajna
  : bilo što važno što se događa na blogu
  : da vas uputim na postove nekih drugih blogova

- slike
  : stavljat ću puno slika
  : ne samo najnovije ili one koje ste već vidjeli 
  : iz prošlih sezona
  : usporedbe sezona, likova i promjena
  : fanartove
  : što god mi padne na pamet
  : ali očekujte jaako puno slika

- videje
  : nove epizode
  : nove videje sa WinxClub YouTube stranice
  : odlične AMV-ove koje nađem
  : isječke iz starijih epizoda, da vam ukažem zašto su bitne 

- novosti iz Winx svijeta
  : što god novo saznam, objavit ću na stranici,
    a kad se nakupi više toga, napisat ću post na blogu
  : uglavnom novosti i važne obavijesti 

- igre i ankete 
  : kada se skupi dovoljno fanova, organizirat ću razne igre,
    neka pogađanja.. i smislit ću do tada
  : dijelit ću nagrade za sudjelovanje, trebala bih barem
  : složit ću ankete, jer ankete su uvijek zanimljive
  : tj. rezultati su zanimljivi 
  : razni kvizovi

- i još ću se sigurno sjetiti nećega
- ali bit će puno svega
- i možda ću vas gnjavit malo s animeima
- ali prvo moram skupiti dovoljn lajkova
  tj. ljudi koji će sudjelovati u svemu tome 


 
Stranica je otvorena 7.5.2015. 
Autor je TecnoQueen
Posvećena je blogu winx24.bloger.hr

Ako vam se sviđa ovaj blog, pratite ga i na Facebooku ;)
(kliknite na sliku ispod da vam se otvori stranica) 

  

Još sam mislila nešto napisati vezano za stranicu, ali mislim da je dovoljno napisano. Zapravo, ne mogu se sjetiti što je to bilo. Uglavnom, lajkajte stranicu, ili barem pogledajte što je do sad postano :)
Ali evo, napisat ću nešto drugo. 

     Kada sam tek počela pisati ovaj post, broj lajkova bio je 789, a sada je već 792, što zapravo i nije veliki pomak, ali računajte da je to pomak u samo dva sata, koliko je meni trebalo da dođem od početka posta do ove rečenice. 
Stranica je osnovana 7.5., što je negdje prije mjesec dana, a toliko lajkova je dosta za samo jedan mjesec.

     Istina je, većina onih koji su lajkali nisu iz Hrvatske, Bosne, Srbije, ili ovih naših bližih država, od kuda najčešće dolaze čitatelji Winx24 bloga, nego... hmm, čak ni ne znam od kuda su, ali imaju neka malo čudnija imena (nemojte im reći da sam to rekla). Pod čudna imena ne mislim ništa ružno, nego samo da nisu neka nama poznata imena, ili neka američka imena. Ali nema veze, upoznat će se i oni s blogom.
     Ali tu leži jedan problem. Ta većina koja je lajkala najvjerojatnije ne zna hrvatski, tako da postove na stranici moram pisati i na hrvatskom i na engleskom. Prvo ću pisati na hrvatskom, a ispod toga na engleskom (to se odnosi na fb stranicu).  

       

   To bi sad stvarno bilo to. Ako vas možda kojim slučajem zanima, post sam počela pisati u 14:20, a završila u 16:22. To su dva sata. Dva sata su puno. Eto na što mislim kad kažem da i nemam baš vremena za blog, jer dosta dugo pišem postove. 
   Ovaj post i nije nešto zahtjevan i nije bio težak za napisati, jer ne sadrži nikakve novosti ili neke posebne slike, i ništa što ne mogu odmah iz glave napisati. Ali za druge, zahtjevnije postove ode mi i po cijeli dan, a nekad ih pišem i po više dana. Na to mislim kad kažem da nemam vremena pisati postove. A zbog toga mi je jako žao, jer i Winx zajednica na blogeru polako nestaje.
   Pošto tako dugo pišem postove, i što često nemam vremena po dva sata sjediti za kompjuterom, i što postove pišem po više dana, često je razlika između dana kad počnem pisati post, i kad ga stvarno objavim, velika i po nekoliko mjeseci. Na to mislim kad kažem da mi je žao što češće ne pišem postove.  
   Ako vas možda zanima još jedan detalj, nakon svih ispravaka i pregleda pravopisa, postavljanja boja i popravaka, post je napokon objavljen u 16:40


Ali mislim da bi sad stvarno bilo dosta.
Evo, završavam post.

Pišite mi u komentarima ako mislite da sam nešto propustila napisati.

I naravno, lajkajte stranicu, i još naravnije, komentirajte ovaj post.
Recite mi kako vam se sviđa ideja i sama stranica.

Komajte ;)


By: TecnoQueen  

winx24 @ 14:36 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
Akatsuki no Yona
Ovo je novi video, zapravo prvo počinjanje, onog animea Yona nešto koji je bio prije u ovom HTML-u, ako se sjećate. Pogledajte ga :) 


        Akatsuki no Yona  iliti   Yona of the Down 
Trenutno mi najdraži novi anime.

Kako se život princeze okrenuo naglavačke. Morala je pobjeći iz dvorca da bi sačuvala život, promijeniti način života da bi preživjela, i pronači saveznike da bi se mogla boriti. 

I sve se na kraju pretvorilo u zanimljivu i hrabru pustolovinu.
    Prije [slika]     Poslije [slika]      Cijela ekipa [slika]
Flatch big one
Od 28.07.2010.
free counters
Glasaj za mene
Glasajte za ovaj blog da bude među najboljim blogovima.
Podržite winx na Balkanu...

Arhiva
« » kol 2015
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
winx24
 
Watch winx online
Tecna Butterflix
 
Winx season 7 episode list

1. The Alfea Natural Park
2. Young Fairies Grow Up
3. Butterflix
4. The First Color of the Universe
5. A Friend From The Past
6. Adventure On Lynphea
7. Beware Of The Wolfs
8. Back In The Middle Ages
9. The Fairy Cats
10. Winx Trapped!
11. Mission In The Jungle
12. A Fairy Animal For Tecna
13. The Unicorn's Secret
14. Tynix Transformation
15. The Magic Stones
16. Back To Paradise Bay
17. Lost In A Droplet
18. Banana Day
19. The Magix Rainbow
20. Baby Winx
21. It's A Crazy, Crazy World
22. The Kingdom Of Diamonds
23. The Secret Of Alfea
24. The Golden Butterfly
25. New Magic Harmony
26. The Power Of The Fairy Animals
iry Animals

Tecna dark Sirenix
Anketa
Kako ste prvi puta došli na ovaj blog?


Sweet Tecna
Brojač posjeta
158337
Tecna Smile!
Anketa
Po vama, dali je ovaj blog popularan?


Strelica Tecna
Winx Club - Tecna
Tecna
copy

Winx24 Facebook page
Anketa
Koliko volite svoju naj winxicu?

Tecna Mythix
Od - 24.06.2013.
Flag Counter
Anketa
Što želite za 7. sezonu?


Index.hr
Nema zapisa.